Στο νέο εργοτάξιο του ΤΡΑΜ

Είναι ωραίο να είναι Σάββατο και να δύει ο ήλιος. Και να περπατάς σε ένα μέρος που δίπλα σου υπάρχουν δέντρα, θάλασσα, γλάροι και ανέμελοι άνθρωποι. Για να φτάσεις όμως σε ένα μέρος, χρειάζεται να μετακινηθείς. Να πας προς τα εκεί. Το πιο ωραίο χαρακτηριστικό που διαθέτει το -αργό- ΤΡΑΜ είναι τα μεγάλα τζάμια, τα τζάμια που βλέπουν όμορφα τοπία. Το δρομολόγιο που εκτείνεται επί της Ποσειδώνος σου δίνει την αίσθηση πως είσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. Όπου τώρα επεκτείνεται για να μας προσφέρει ακόμα πιο όμορφες εικόνες.

Το ΤΡΑΜ είναι ίσως το μόνο μέσο που θα ταίριαζε από τα ηχεία του να παίζει κάποια μουσική, μια κλασική κιθάρα, ή και ένα πιάνο θα ταίριαζαν απόλυτα με την όμορφη θέα. Αντί για αυτό, μπορεί κάποιος να βάλει μερικά αγαπημένα τραγούδια στο κινητό ή σε κάποια άλλη συσκευή, να κάτσει αναπαυτικά και να απολαύσει το ταξίδι.

Η διαδρομή προς Πειραιά θα περιλαμβάνει 7 νέες στάσεις με έκταση 3,1 χιλιόμετρα: Γήπεδο Καραϊσκάκη, Μ. Ασίας, Λαμπράκη, Ευαγγελίστρια, Πλ. Δεληγιάννη, Δημαρχείο, Ακτή Ποσειδώνος. Κι η διαδρομή από Πειραιά θα περιλαμβάνει 5 νέες στάσεις: Αγ. Τριάδα, Πλ. Ιπποδαμείας, 34ου Συντάγματος, Ανδρούτσου, Ομ. Σκυλίτση με έκταση 2,3 χιλιόμετρα.

Το συγκεκριμένο εργοτάξιο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο του 2013, με καταλυτική ημερομηνία λήψης μετά από 25 μήνες. Βέβαια, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παραμένει ανυπέρβλητος στόχος η ολοκλήρωση των διαδικασιών πριν από τον Οκτώβριο.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο ΓΚΡΕΚΑ.