«Για εμένα μια φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλά πράγματα στη ζωή…»

Πότε και πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το Instagram;
Από ότι λέει το Instagram πριν περίπου 5 χρόνια. Ξεκίνησα να ανεβάζω φωτογραφίες αφενός γιατί μου αρέσουν πολύ τα social media, αλλά και αφετέρου είναι μια γέφυρα οι φωτογραφίες για να πεις στον κόσμο αυτό που σκέφτεσαι. Η σχέση μου εν γένει με τη φωτογραφία ξεκινάει από πολύ παλιά, όταν ακόμα είχαμε τα αρνητικά φιλμ.

Έχεις γνωρίσει κόσμο μέσω του Instagram;
Για να είμαι ειλικρινής ναι. Είχα βγει με 1-2 κοπέλες. Αυτό βέβαια που διαπίστωσα είναι, πως ήταν υπερβολικά εύκολο στο να βγούμε, αλλά και υπερβολικά εύκολο στο να χαθούμε.

Τι θεματολογία σου αρέσει περισσότερο να φωτογραφίζεις;
Όταν έχω την φωτογραφική μηχανή μου αρέσει η φωτογραφία δρόμου (street photography), όταν κρατάω το κινητό βγάζω το κάθε τι, κυρίως όμως τοπία που κρύβουν ή έχουν μια ιστορία από πίσω.

Δείξε μας την insta-φωτογραφία που έχεις τραβήξει για την οποία είσαι περισσότερο περήφανος.
Περήφανος δεν είμαι για τις φωτογραφίες μου, για να πραγματοποιηθεί ένα καλό κλικ συνυπάρχει μια ολόκληρη συγκυρία, που πιστεύω πως δεν την ελέγχω. Μία από της αγαπημένες μου είναι αυτή: www.instagram.com/p/0p-FU6qAm8

Πες μας δυο-τρεις λογαριασμούς που πρέπει να ακολουθήσουμε.
Για εμένα μια φωτογραφία μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλά πράγματα στη ζωή, και δυνητικά να είναι και η ζωή η ίδια. Όταν τα pixel συνδυάζονται όμορφα με λέξεις, τότε μιλάμε για κάτι υπερβατικό. Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Δημήτρης Αθηνάκης, είναι ποιητής που τον ακολουθώ όχι μόνο στο Instagram, αλλά και στα περισσότερα βήματά του @dimitris_athinakis. Εκ διαμέτρου αντίθετο profile είναι αυτό εδώ @recklessimage, οι φωτογραφίες του στην άγρια φύση αποτελούν στιγμές χαλάρωσης.

_

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο RISE.