Social life #13, Χάρης Αττώνης

Λέγομαι Χάρης Αττώνης και είμαι ηθοποιός. Επίσης τραγουδάω και χορεύω. Θα μπορούσα να πω και performer αλλά μου χτυπάει λίγο περίεργα. Αυτήν τη στιγμή καίγεται ο κόσμος γύρω μου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, άρα μου χτυπάει επίσης περίεργα το να μιλάω για μένα. Τα όνειρά μου ακόμα εκεί έξω, ευτυχώς δεν έχουν καεί ολοσχερώς. Το χειμώνα που πέρασε έκανα θέατρο, σινεμά και τηλεόραση  και ευελπιστώ να συνεχίσω κάπως έτσι και τη νέα εποχή που έρχεται. Αν όχι, θα επιμείνω να επενδύω στις σχέσεις μου, στους ανθρώπους που αγαπάω, στη μουσική, στα παγωτά που αποφεύγω λόγω διατροφής και στο να αλλάξω επιτέλους γλάστρα στην κίτρινη τριανταφυλλιά μου γιατί πνίγεται.

#1: Δως μου ένα URL που σε χαρακτηρίζει.
Θα μπορούσα να πω πολλά, όπως youtube (κυρίως), soundcloud, spotify και google search μα το facebook νομίζω είναι το ημερολόγιό μου.

#2: Αν μπορούσες να αγοράσεις ένα hashtag και να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, ποιο θα ήταν αυτό;
#sokolata #plakamoukaneis #kanenahashtag

#3: Αν αύριο έκλεινε το facebook τι θα έκανες;
Θα νόμιζα ότι ξύπνησα στην Κίνα.

#4: Πιστεύεις στον έρωτα με το πρώτο add;
Αμέ, που συνήθως είναι μονόδρομος.

#5: Ποια είναι η μονάδα μέτρησης των social δικτύων;
Θα έπρεπε να πω τα like και ο αριθμός φίλων και followers μα τελικά περισσότερο η μοναξιά.

#6: Γιατί δίνουμε περισσότερα like, παρά αγκαλιές;
Γιατί είναι πιο ασφαλές, ανέξοδο και λιγότερο παρεξηγήσιμο.

#7: Πόσο ζηλεύεις τη virtual ευτυχία των άλλων;
Δε ζηλεύω καμιά ευτυχία, virtual (?) και πραγματική, το αντίθετο, προσπαθώ να συμμερίζομαι τη χαρά και να μην κοιτάζω από την κλειδαρότρυπα. Κάνω like χωρίς να φοβάμαι αν θα «χαρακτηριστώ», σε όποιον και ό,τι βλέπω και συμφωνώ και νιώθω περίεργα με όσους απλώς βρίσκονται στο timeline σου μα δεν έχουν καμία διάδραση μαζί σου. Σαν να μη συμφωνούν σε τίποτα ή να κοιτάζουν ειρωνικά.

#8: Τα status σου έχουν συγκεκριμένο αποδέκτη ή εκφράζεις αβίαστα κάποια άποψη;
Συνήθως, εκφράζω αβίαστα όσα νιώθω και σκέφτομαι μια δεδομένη στιγμή, προσπαθώντας να μην προσβάλλω πρόσωπα. Σπάνια αναφέρομαι σε συγκεκριμένες καταστάσεις, περισσότερο εμπνέομαι με μια δεδομένη αφορμή και αναπτύσσω τις σκέψεις μου – όπως έκανα παλιότερα στο blog μου. Συχνά, μετανιώνω και σβήνω κάτι αν νιώσω ότι εκθέτει ένα κομμάτι μου περισσότερο από όσο σκόπευα. Πολλοί με συμβουλεύουν να γράφω λιγότερα, να μη μαρτυράω την ψυχολογική μου κατάσταση – άλλοι με παροτρύνουν να γράφω περισσότερα, να γράψω κάνα βιβλίο, κάνα θεατρικό. Και οι δύο ίσως να έχουν δίκιο, ως προς το στόχο. Στο facebook μπορείς συχνά να χάσεις τον μπούσουλα και να εκφράζεις άποψη για όλα σε αποδέκτες που δεν ενδιαφέρονται να τα ακούσουν όλα.

#9: Αν είχες τη δυνατότητα να γράψεις ένα μόνο αλγόριθμο, τι από τα δύο θα διάλεγες. Να αποτινάξεις όλη τη μελαγχολία των ανθρώπων που έχει δημιουργηθεί από τα κοινωνικά δίκτυα, ή να ερωτευτείς παράφορα;
Θα διάλεγα έναν αλγόριθμο που θα βοηθούσε αυτούς τους ανθρώπους που οδηγούνται στη μελαγχολία και την απομόνωση να ερωτευτούν παράφορα μεταξύ τους (δυο-δυο, κατά προτίμηση ή όπως τους αρέσει).

#10: Έτος 2025, πώς φαντάζεσαι τα social media;
Δεν μπορώ καν να φανταστώ τον κόσμο. Ελπίζω πιο ανθρώπινα.

Social Media Links:
https://instagram.com/hartonis
facebook.com/harisatt

https://soundcloud.com/hartonis
https://www.youtube.com/c/HarisAttonis

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο ΓΚΡΕΚΑ