Η άνω τελεία γίνεται ερωτηματικό – Αριστοτέλης Ρήγας

-Αν ήταν η μέχρι τώρα ζωή σου μια σκηνή από ταινία, ποια θα ήταν αυτή η σκηνή;
Θα ήταν μια σκηνή σε μια παραλία με ένα τεράστιο κόκκινο χι γραμμένο με σπρέι στο πλάι. Θα ήταν μια ακατάλληλη σκηνή.
Δεν υπάρχει σε ταινία αλλά βγαίνει σε σελοτέιπ.

-Γιατί αποδημούν τα πουλιά;
Γιατί είναι πουλιά, δεν είναι χαζά. Και εγώ θα ήθελα να κυνηγάω το καλοκαίρι και να είμαι το χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο και το καλοκαίρι στο βόρειο. Ούτε κρύα, ούτε λεφτά για καύσιμα, ούτε γρίπες, ούτε τίποτα. Μόνο παραλίες και κοκτεηλάρες. Ή κάπως έτσι, καταλάβατε τι θέλω να πω.

-Αν σου έλεγαν πως αύριο θα γίνεις άγαλμα, σε ποιο σημείο θα σταματούσες για να κοιτάζεις τον κόσμο;
Θα επέλεγα κατ αρχας να είμαι ένα άγαλμα με γεωμετρικό σχήμα, τύπου ένα τρίγωνο με ένα κύκλο και ένα τετράγωνο ενσωματωμένο και να λένε «αυτό ήταν ο Ρήγας στην ζωή του» και κανείς να μην ξέρει γιατί. Τώρα σε ποιο σημείο θα ήμουν για να βλέπω τον κόσμο, δεν έχει σημασία γιατί τα γεωμετρικά σχήματα δεν έχουν την ικανότητα της όρασης (όπως και τα αγάλματα γενικότερα).

Πώς γίνεται από τη χαραμάδα να περνάει τόσο φως;
Πρέπει να πιάσουμε κουβέντα τώρα για την κυματική και σωματιδιακή φύση του φωτός τώρα και είναι πολύ πρωί για αυτό. Ας πούμε «επειδή μπορεί» και ας το αφήσουμε εκεί.

-Ποια είναι η μονάδα μέτρησης της ευτυχίας;
Ο αριθμός παγωτών μηχανής και μπάνιων ανά καλοκαίρι.

-Ξημέρωμα ή δειλινό;
Το δειλινό προφανώς. Το ξημέρωμα είναι εξαιρετικό αλλά αν το βλέπεις σημαίνει ότι κάτι έχει πάει σοβαρά λάθος. Αν ξυπνάς και το βλέπεις σημαίνει ότι είσαι φτωχός, κανείς πλούσιος δεν ξυπνάει από μόνος του στις 6 το πρωί, αν το βλέπεις επειδή έχεις ξενυχτήσει, οκ ναι εκεί είναι ωραίο, με πιάσατε, μάλλον δεν σκέφτηκα αρκετά καλά την απάντηση.

Πώς γίνεται η γλώσσα μας να δένεται με γόρδιο δεσμό;
Θα ήθελα να πιστεύω ότι δεν συμβαίνει αυτό γιατί αν θυμάστε καλά, ο γόρδιος δεσμός λύθηκε με ξίφος και ειλικρινά δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό στη γλώσσα μας. Δεν είναι μιας χρήσεως.

-Γιατί νηστεύουμε ακόμα και τον έρωτα;
Λολ.

-Ποιο θα είναι το επόμενο μέσο φυλάκισης μας;
Η στέρηση της χρήσης των σόσιαλ. Είμαστε σε αυτό το σημείο που αρκετοί θα πηγαίνανε φυλακή αρκεί να έχει ίντερνετ. Αρκετοί είμαστε ήδη εκεί.

Μπορούμε να χορέψουμε «πάνω στο φτερό του καρχαρία;»
Θα πω «σιγά μην κατέβω να βγάλω και σέλφι» για τους αναγνώστες που έχουν δει το #χασταγκ, την double bill παράστασή μας με τον Ζήση Ρούμπο. Προλάβαμε να παίξουμε μόνο τέσσερις φορές μαζί πριν την καραντίνα και τώρα λέμε να σας αποζημιώσουμε και εσάς και εμάς και να παίξουμε την 1η Αυγούστου στην Τεχνόπολη. Θα γίνει χαμός. Θα είναι σαν να διψάς πολύ και ξαφνικά να πίνεις νερό. Κλείστε τα εισιτήριά σας.

_

Ο Αριστοτέλης Ρήγας είναι μουσικός και κωμικός και τα μπλέκει και τα δύο στις παραστάσεις του που συνδυάζουν standup comedy και μουσική κωμωδία. Ασχολείται με το σπορ από το 2012 και γενικά το πάει κάλα.