Όταν είδα τον Γιάννη στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου

Για δες πως τα φέρνει η ζωή. Εκείνη τη μέρα ήθελα να φτιάξω μπέργκερ. Πήγα λοιπόν στο σούπερ μάρκετ με σκοπό να αγοράσω κιμά. Μιας και βρισκόμουν στο μάρκετ ήθελα να πάρω και μερικά άλλα προϊόντα. Ανέβηκα λοιπόν στο δεύτερο όροφο και κάπου εκεί στα δεξιά αντίκρυσα έναν ψιλό άντρα να ψωνίζει με την οικογένειά του, τον είδα μόνο πλάτη. Ξαφνικά λέω από μέσα μου «Να ο Αντεντοκούμπο», αλλά αμέσως έφυγε η σκέψη μιας και ξέρω πως παίζει στο Μιλγουόκι, στην Αμερική, «τι δουλειά έχει σε ένα σούπερ μάρκετ στο Π. Φάληρο», ρώτησα χωρίς να περιμένω απάντηση.

Ύστερα αφού πήρα και τα υπόλοιπα πράγματα που χρειαζόμουν κατέβηκα για να κατευθυνθώ προς τα ταμεία. Εκείνη την ώρα είδα ένα πιτσιρικά να φωτογραφίζεται με τον ψηλό άντρα. Εκείνη τη στιγμή κάτι με τσίγκλησε και είπα από μέσα μου «τελικά είναι αυτός!». Όντως, ο Γιάννης με το μικρό τους παιδί και τη γυναίκα του ψώνιζαν στο σούπερ μάρκετ δίπλα μου! Αμέσως ένιωσα ένα σοκ, αλλά παράλληλα και ένα δέος. «Ο νούμερο ένα μπασκετμπολίστας και σίγουρα ο νούμερο ένα αθλητής της Ελλάδας ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μου, απίστευτο», είπα, αλλά ακόμη δεν το πίστευα.

Ήταν τόσο απλός, χαρμόσυνος καλοσυνάτος, μίλαγε με όλους, έβγαζε φωτογραφίες, υπέγραφε αυτόγραφα. Σαν το πιο απλό άνθρωπο στον πλανήτη Γη, αλλά οι αθλητικές του ικανότητες είναι τόσο εξωγαλαξιακές! Μάλιστα, η πιο ωραία εικόνα ήταν όταν κράτησε το παιδί του με τα δύο του χέρια και το σήκωσε ψηλά στον αέρα, ήταν σαν να κρατάει μπάλα μπάσκετ και να κάνει προθέρμανση.

Η αλήθεια είναι πως με συνεπήρε που τον συνάντησα, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό ήταν το μετά, αφού αναλογίστηκα πως σε τόσο μικρή ηλικία έχει καταφέρει τόσα πολλά. Σκέφτηκα ακόμα, πως το να είσαι συγκεντρωμένος και να θες κάτι πάρα πολύ, έπειτα από μεγάλο αγώνα και προσπάθεια γίνεται πράξη, συμβαίνει.

Ακόμα, (κάτι τελείως σοσιαλμηντιακό) είναι ο Έλληνας με τους περισσότερους followers στο Instagram, κι αν πατήσετε σε αυτούς που ακολουθεί, θα αντικρίσετε πως ακολουθεί μόνο την οικογένεια του. Ούτε διαφημιστές, ούτε χορηγούς, ούτε ομάδες, ούτε κανέναν άλλον!

Σε ευχαριστούμε Γιάννη, για όλα!