Τα 5 καλύτερα online παιχνίδια για να παίξεις με την παρέα σου στην καραντίνα

Αρχικά, πριν ξεκινήσουμε να δούμε τη λίστα, θα πω πως έχω παίξει και τα 5, άρα είναι δοκιμασμένα και σίγουρα θα τα απολαύσεις εσύ και η παρέα σου. Στη δικιά μου παρέα περάσαμε στάδια παιχνιδιών, δηλαδή πρώτα ανακαλύψαμε το ένα, μετά το άλλο, μετά ξαναγυρίσαμε στο πρώτο, μετά βρήκαμε κάποιο άλλο, οπότε, θα σας τα παρουσιάσω με σειρά κολλήματος.

Ακόμα 2 βασικά πράγματα που χρειάζεται να ρυθμίσεις εσύ και η παρέα σου είναι τα εξής:

  • Συνομιλία στο messenger ή σε άλλο κοινωνικό δίκτυο (έτσι ώστε να υπάρχει άμεση αλληλεπίδραση, αλλά και να μοιάζει πως είστε όλοι μαζεμένοι σε ένα σπίτι)
  • Φορτισμένες μπαταρίες στο κινητό (βασικό και αυτό, γιατί τα παιχνίδια μπορεί να διαρκέσουν πάνω από 2 ώρες)

 

1. skribbl.io [μέχρι 8 άτομα] ή sketchful.io [μέχρι 128 άτομα]

 

Το πρώτο παιχνίδι που ανακαλύψαμε είναι αρκετά απλό. Ουσιαστικά, διαλέγεις ανάμεσα από 3 λέξεις ποια θες να ζωγραφίσεις. Αφού σχεδιάζεις το σκίτσο σου, οι φίλοι σου μπορούν να μαντεύουν στο chat του παιχνιδιού ποια λέξη είναι. Ανάλογα με το χρόνο της απάντησης, μαζεύεις και αντίστοιχους πόντους.

 

2. Αmong Us [μέχρι 10 άτομα]

 

Το among us για όσους δεν γνωρίζουν είναι το νούμερο ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι σε κατεβάσματα όσον αφορά τη χρονιά που πέρασε (πάνω από 260 εκατομμύρια συσκευές). Μικροί και μεγάλοι παίζουν με τις ώρες, αλλά και συζητάνε με τις ώρες για το ποιος μπορεί να είναι ο “δολοφόνος”. Μοιάζει με το γνωστό μας «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο», αλλά ουσιαστικά είναι η “μετενσάρκωση” σε video game. Στο ηλεκτρονικό μπορείς να κάνεις κάποιες δραστηριότητες, σαμποτάζ αν είσαι δολοφόνος, συμβούλια, αναφορές σε θύματα και πολλά άλλα. Το παιχνίδι διαθέτει μόνο 3 πίστες, αλλά είναι αρκετές για να παίζεις για καιρό. Ακόμα, σε λίγες μέρες θα ανακοινωθεί άλλη μία πίστα.

 

3. Uno/Card Party [μέχρι 6 άτομα]

Χωρίς ιδιαίτερες συστάσεις και επεξηγήσεις. Το κλασικό uno με τις κάρτες αναβιώνει μέσα από τις οθόνες μας. Με ωραία γραφικά, φατσούλες, ήχους, ζεις το παιχνίδι σαν να έπαιζες από κοντά.

 

4. Quiz Planet [μέχρι 1000 άτομα]

Μία από τις τελευταίες μας ανακαλύψεις είναι και αυτό εδώ το παιχνίδι. Εδώ μπορείς να επιλέξεις κατηγορίες ερωτήσεων και έπειτα να συναγωνιστείς με τους φίλους σου για το ποιος έχει τις περισσότερες γνώσεις! Βαθμολογίες, σωστές απαντήσεις εντυπωσιασμού, χρόνος που κυλάει βασανιστικά, είναι μερικά στοιχεία που θα σε κάνουν να λατρέψεις και αυτό το παιχνίδι.

 

5. Mario Kart [μέχρι 7 άτομα]

Η τελευταία μας ανακάλυψη είναι το κλασικό Mario με το αυτοκινητάκι. Εδώ βέβαια θα χρειαστεί να φτιάξεις λογαριασμό και μετά από μερικές πίστες να “ξεκλειδώσεις” την επιλογή multiplayer. Αδιαμφισβήτητα και αυτό το παιχνίδι θα σου χαρίζει συγκινήσεις και γέλιο.

 

Με το παιχνίδι γλυκαίνει ο εγκλεισμός και περνάς όμορφα το χρόνο σου. Ακόμα, μέσα από την ανταλλαγή απόψεων, γνωρίζεις ακόμα περισσότερο την παρέα και συγχρόνως γνωρίζεις και τον εαυτό σου.