Η θεατρικότητα του στίχου

Η Τέχνη συγκινεί, οι δύο Τέχνες συγκινούν στο διπλάσσιο. Όταν δύο Τέχνες συνδιαλέγονται και γίνονται ένα τότε μιαλάμε για μία πράξη, για μία συμπράξη, για ένα σώμα. Το video που ακολουθεί είναι για εμένα ένα από τις καλύτερες TED ομιλίες.

“Η ομιλία αυτή, φλερτάροντας με το performance, μιλάει με βαθύ συναισθηματικό τρόπο για την τέχνη. Η φαντασία συνομιλεί με το βίωμα και ο ψυχισμός του δεκτή είναι το «φονικότερο όπλο» ενός στιχουργού. Μια παράσταση που φυτεύτηκε στον καλλιτέχνη αλλά ανθίζει μέσα στην φαντασία του κοινού. Ως αρχιτέκτονας δίνει το οικόπεδο, τις χαράξεις ίσως και το λειτουργικό πρόγραμμα. Στην ουσία όμως εμείς, το κοινό, θα τελειοποιήσουμε το οικοδόμημα”.

_

O Xplicit γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ο στιχουργός και ερμηνευτής των Στίχοιμα. Οι Στίχοιμα δημιουργήθηκαν στις αρχές του 1999 στην Αθήνα. Έχουν 4 δισκογραφικές δουλειές. Η πτώση των αγγέλων 2003, 4εις Δαίμονες 2004 Γεράκι στο χώμα 2006, Μηχανές 2012.

Ο Παναγιώτης Βασιλείου γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Χαλκίδα, σπούδασε υποκριτική και δημιουργεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και συγγραφέας/ποιητής στην Αθήνα. Από το 2010 που τελείωσε τις σπουδές του, έως και σήμερα, έχει συμμετάσχει σε πάνω από δέκα θεατρικές παραγωγές, τις περισσότερες από τις οποίες έχει γράψει και σκηνοθετήσει. Έχει σκηνοθετήσει μουσικά video clips και μια διαδικτυακή σειρά τρόμου (VIGIL) στην οποία και παίζει. Την άνοιξη του 2017 κυκλοφόρησε την πρώτη του ποιητική συλλογή την οποία παρουσίασε σε Αθήνα, Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη.