10 δημοφιλή αφορισμοί από το βιβλίο “Εικονικά Πραγματικοί”

78.

Προβληματισμένος παραμένει 32χρονος από το Παγκράτι που δεν ξέρει ποιο hashtag να χρησιμοποιήσει #menoumespiti ή #menoume_spiti. Όντας καθισμένος σε παγκάκι στην πλατεία Πλαστήρα.

2.

Τα social media αρχικά δημιουργήθηκαν για να ενώσουν τον κόσμο. Βέβαια, σε λίγα χρόνια θα είναι η αιτία που δεν θα μιλάμε μεταξύ μας.

3.

Τα social media είναι σαν τους μονόκερους. Άγρια, με παραλλαγμένες μορφές, δεν μπορείς να τα τιθασεύσεις και μετά από λίγη χρήση μπαίνει και το κέρατο.

97.

Θα ήθελα τόσο πολύ να έχω ένα στήριγμα· για το κινητό μου.

10.

Ο άνθρωπος έμαθε να αυτοϊκανοποιείται, να αυτοταπεινώνεται, να αυτοακυρώνεται, να αυτοκαταστρέφεται, να αυτοφωτογραφίζεται να αυτοπροβάλλεται, να αυτοκτονεί. Ακόμα όμως δεν έμαθε να περνάει καλά με τον εαυτό του.

79.

Λέξεις που έχουν χάσει την υπόσταση τους λόγω των social media:
Α-Ω [όλες οι λέξεις]

18.

Ζήσε σαν να μην υπάρχει Twitter. Γέλα σαν να μην υπάρχει Instagram. Νιώσε σαν να μην υπάρχει Facebook.

12.

«Mark Zuckerberg, τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε
 Παραφράζοντας τον Οδυσσέα Ελύτη

29.

Υπάρχει ένα καλό και ένα κακό με τα social media. Το καλό είναι πως ο κάθε ένας μπορεί να λέει την άποψή του ελεύθερα. Το κακό είναι ακριβώς το ίδιο.

9.

Στον κόσμο της ψηφιακής εποχής όλες οι φωτογραφίες που έχουμε ανεβάσει έχουν θεωρηθεί γυμνές, ακατάλληλες, αισχρές, κι ας φοράγαμε ρούχα και καμιά φορά και γούνες. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι γυμνή η ψυχή μας.

27.

Ξέρετε γιατί το gaming και παράλληλα το Twitch έχουν ανέβει πάρα πολύ τελευταία; Γιατί ο κόσμος μας εκεί έξω είναι πιο σκατά από ότι μέσα. Καλύτερα σκληρή εικονική πραγματικότητα, παρά σκληρή πραγματικότητα.

_

Αν θες να διαβάσεις και άλλες τέτοιες ιστορίες, μπορείς να το κάνεις από εδώ.
Illustration: Gasp art