Αποδημητικά like

Κάθε χρόνο πολλά είδη like μεταναστεύουν. Το δρομολόγιό τους; Από το ένα profile στο άλλο, μεγαλύτερη κίνηση σημειώνεται την άνοιξη και το χειμώνα…

Γιατί μεταναστεύουν;
Για να αποφύγουν τις σχέσεις, τα πολλά πάρε-δώσε, τα δώρα στις γιορτές και γενικά κάθε είδους δέσμευση.
Επίσης, βαριούνται εύκολα στον ίδιο τόπο, θέλουν να πετάνε πάνω από φιλτραρισμένες φωτογραφίες και trend status.
Την άνοιξη καμιά φορά επιστρέφουν στην “πατρίδα” τους, κοινώς στον πρώην τους.

Η διαδρομή της μετανάστευσης
Είναι πολύ εύκολη και ομαλή, συνήθως γίνεται μέσω ασύρματης επικοινωνίας, σπάνια μέσω ενσύρματης και πολύ πιο σπάνια άμεσα.
Διαρκεί δευτερόλεπτα, αφού τα like καμιά φορά έχουν να διανύσουν εκατομμύρια χιλιόμετρα, πετώντας με ταχύτητα περίπου 1.2 Μbps την ώρα.
Μερικά πετούν κατά τη διάρκεια της ημέρας και ξεκουράζονται τη νύχτα, ενώ άλλα πετούν ασταμάτητα μέρα και νύχτα, τα λεγόμενα ασταμάτητα (spam) like.

Που βρίσκουν την ενέργεια που χρειάζονται;
Είναι δωρεάν. Με το χάιδεμα ενός ποντικιού.

Πώς προσανατολίζονται;
Πρώτα από όλα καθοδηγούνται από το ένστικτό τους.
Πολλά like έχουν επίσης την ικανότητα να “διαβάζουν” το χάρτη του facebook σαν τους παλιούς ναυτικούς, ακολουθώντας τα profile, τις σελίδες, ακόμα και τις ομάδες (groups).
Έχει επίσης αποδειχθεί ότι τα like αναγνωρίζουν τα μέρη από τα οποία περνούν, βάζοντας χαρακτηριστικά “σημάδια” στο μυαλό τους: τραγούδια, video, σημαντικές στιγμές. Τα πιο έμπειρα κάνουν και check-in στις τοποθεσίες που περάσανε.
Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα like έχουν μια μαγνητική ικανότητα και χρησιμοποιούν ως οδηγό το μαγνητικό πεδίο της Γης, αλλά και τις αστρολογικές προβλέψεις…