10 εφαρμογές κινητών που θα κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη

Εφικτό ή ανέφικτο, εφαρμογές που μπορεί να λειτουργήσουν μετά από μία μέρα ή μετά από 10 χρόνια, όλα εδώ, όλα σε ένα άρθρο!

  1. Ελεύθερο πάρκινγκ

Να μας υποδεικνύει που έχει ελεύθερο χώρο για πάρκινγκ. Θα μας γλιτώσει χρόνο, χρήμα, βενζίνη, πινακίδες, νεύρα και πολλά άλλα!

  1. Μικροκάμερες

Να μας δείχνει σε όποιο σημείο του πλανήτη επιθυμούμε τη ζωντανή ροή. Αυτό θα βοηθήσει στο να βλέπουμε live τον καιρό, την κίνηση και αν συμβεί κάποιο κακό γεγονός να μπορούμε να ανατρέξουμε στη δράση και να δούμε με μία πιο προσεκτική ματιά το συμβάν.

  1. Δονητής λάθους

Θα ήταν ωραίο αν υπήρχε μία εφαρμογή που κάθε φορά που λέγαμε κάτι που δεν ισχύει, να μας δονούσε. Βέβαια, και τα λάθη είναι σωστά. Παρ΄ όλα αυτά, να μπορούσαμε ακόμη, να ορίζαμε εμείς την ποσόστωση του λάθους, οπότε θα είχαμε έτσι και τις ανάλογες ενδείξεις.

  1. Ζωγράφισε την σκέψη μου

Να μας ζωγραφίζει την σκέψη. Προσωπικά δεν είχα ποτέ ταλέντο στη ζωγραφική, αλλά ούτε θα πω τα κλασικά ότι δεν μπορώ να κάνω μια ευθεία γραμμή, γιατί πολύ απλά δεν βρίσκεται εκεί το ταλέντο. Θα γούσταρα όμως να έχω αυτό που σκέφτομαι αποτυπωμένο με χρώματα και πινελιές. Ίσως έτσι κάναμε μια καλύτερη επιμέλεια χάους…

  1. Υγεία

Εφαρμογές συγχρονισμένες με τη υγεία του κάθε ανθρώπου. Απομακρυσμένους έλεγχους σε οικεία άτομα και επίσης κάθε φορά που συμβαίνει κάτι μη κανονικό άμεση ειδοποίηση σε νοσοκομεία και γιατρούς.

  1. Χειρότερη στιγμή της μέρας

Να ανοίξει ένα δίκτυο και παράλληλα μια εφαρμογή όπου εκεί θα μπορούμε να ανεβάζουμε τη χειρότερη στιγμή της μέρας και όχι την καλύτερη που κάνουμε μέχρι στιγμής. Η εφαρμογή αυτή θα έχει άκρως ψυχοθεραπευτικό χαρακτήρα.

  1. «Απίκο»

Βρήκα και όνομα! Να φτιαχτεί μια εφαρμογή που να λέγεται «Απίκο». Αυτή η εφαρμογή λοιπόν θα γράφει σε ένα word όλα όσα σκέφτομαι και λέω, θα τα διορθώνει και θα τα τακτοποιεί ανά θεματολογία!

  1. Ανακύκλωση

Ένα application που θα μπορεί να παρακολουθεί τη καθημερινότητα μας και κάθε φορά που βάζουμε κάτι διαφορετικό σε κάδο ανακύκλωσης να χτυπάει κάποιο κουδούνισμα. Ακόμη, να μας δίνει συμβουλές για το ότι έχει να κάνει με την ανακύκλωση και κάπως έτσι να μας γίνει βίωμα.

  1. Το μαγικό φίλτρο

Να υπήρχε λοιπόν άλλη μία εφαρμογή που να τις ορίζουμε εμείς τα δεδομένα, και ανάλογα με τη διάθεσή μας, η εφαρμογή να μας δείχνει τις ειδήσεις, τα άρθρα, τις φωτογραφίες που θέλουμε, αλλά μόνο εκείνα. Να φιλτράρει ουσιαστικά περιεχόμενο σε συνάρτηση με τη διάθεσή μας. Και φυσικά να τα ιεραρχεί ανάλογα με τη σημαντικότητα που ταιριάζει σε εμάς.

  1. Alter ego

Ίσως αυτό που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη στις μέρες μας να είναι η αυτοπεποίθηση, το θάρρος και η πίστη στον εαυτό μας. Να υπάρχει λοιπόν μια εφαρμογή που να μας εκπλήσσει ανά τακτά διαστήματα με λόγια θάρρους και αφύπνισης, αλλά το σημαντικό με λόγια και πράξεις που έχουμε ήδη κάνει!

_

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο site “Η Πόλη Ζει”