Άλογο και παράλογο

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν το άλογο και το παράλογο. Tο παράλογο ήθελε πάση θυσία να βγει φωτογραφία με το άλογο. Το άλογο όμως ήταν ντροπαλό και δεν του άρεσαν οι φωτογραφίες.

Το παράλογο όμως επέμεινε και πήγε όσο πιο κοντά μπορούσε στο άλογο. Όταν το άλογο αντιλήφθηκε πως το παράλογο δεν είχε σεβαστεί την επιθυμία του, του έδωσε μια κλωτσιά και το πέταξε μακριά.

Την επόμενη μέρα το παράλογο άρχισε να καλοπιάνει το άλογο και του υποσχέθηκε καλλωπισμό και βόλτα στη φύση, με αντάλλαγμα μια φωτογραφία. Όταν το άλογο αντιλήφθηκε πως προσπαθεί να το εξαπατήσει με δόλιους τρόπους, του έδωσε μια κλωτσιά και το πέταξε μακριά.

Την επόμενη μέρα το παράλογο του αγόρασε το πιο ακριβό σανό και του έχτισε ένα μεγάλο φράχτη, με αντάλλαγμα μια φωτογραφία. Όταν το άλογο αντιλήφθηκε πως έχει συμφέρον, του έδωσε μια κλωτσιά και το πέταξε μακριά.

Μην προσπαθείς να κάνεις του ανθρώπους να σε αγαπήσουν, δίνε στον άλλον το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται, χωρίς να περιμένεις κάτι από αυτόν. Δίνε δίχως να ζητάς.

_

Αν θες να δεις κι άλλες τέτοιες ιστορίες, μπορείς από το Instagram του βιβλίου @EikonikaPragmatikoi