Μάνα, θα γίνω διαδικτυακή διασημότητα

Αν γράψεις στο google το όνομα “Ninja” θα σου εμφανίσει τον Richard Tyler Blevins και από κάτω Διαδικτυακή διασημότητα. Διαδικτυακή διασημότητα; Τι πραγματικά είναι αυτό;

Ο Richard, κατά κόσμων “Ninja”, είναι μια διαδικτυακή περσόνα που ξεπήδησε μέσα από ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι και συγκεκριμένα το Fortnite. Η αλήθεια είναι πως πριν έπαιζε άλλα παιχνίδια, αλλά το Fortnite τον ανέδειξε· ίσως όμως και εκείνος να ανέδειξε το παιχνίδι, μιας και έχει παίξει τεράστιο ρόλο στην ακραία θεαματικότητα του παιχνιδιού.

Το Fortnite ξεκίνησε πριν δύο χρόνια και ουσιαστικά κάνει μεγάλο πάταγο στις μικρές ηλικίες, αλλά και στους λίγο πιο μεγάλους. Αν θέλαμε με λίγα λόγια να το περιγράψουμε, θα λέγαμε, πως παίχτες ανά τον κόσμο παλεύουν σε εικονικές πίστες για την σωτηρία τους. Ακόμα, οι πλατφόρμες που μπορείς να παίξεις το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι από ηλεκτρονικό υπολογιστή, Playstation, Xbox One, αλλά και από το κινητό σου.

Ο “Ninja” λοιπόν, κατάφερε σε πολύ μικρή ηλικία –τώρα είναι είκοσι οχτώ– να γίνει ο πιο διάσημος παίχτης σε μια πλατφόρμα εν ονόματι Twitch. Το Twitch είναι ευρέως γνωστό μιας και έχει άπειρους χρήστες ανά τον κόσμο. Όσοι ασχολούνται με το gaming το ξέρουν καλά. Συνοπτικά θα πω μόνο πως μπορείς να παρακολουθήσεις άλλους χρήστες να παίζουν, χωρίς όμως να έχεις κάνει εγκατάσταση το παιχνίδι, επίσης υπάρχει η δυνατότητα να συνομιλήσεις με τους παίχτες, με αυτούς που βλέπουν τους παίχτες, να τους δώσεις χρήματα και ένα μάτσο από επιλογές.

Όσον αφορά τα στατιστικά και το κοινό του, μέχρι σήμερα, έχει πάνω από δέκα τέσσερα εκατομμύρια χρήστες στον λογαριασμό του στο Twitch, με ίδιο αριθμό και στο Instagram. Ενώ στο YouTube έχει είκοσι δύο εκατομμύρια συνδρομητές. Φυσικά, όταν μιλάμε για τέτοια νούμερα, υπάρχουν και ανάλογοι χορηγοί. Ήδη έχει υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρία της RedBull. Για να έχει κάποιος μία εικόνα, από το Twitch παίρνει περίπου 440.000 € το μήνα, χωρίς να έχω προσμετρήσει τα δικαιώματα που καρπώνεται από το YouTube, τις χορηγίες, τις διαφημίσεις και όλα τα άλλα. Αξίζει όμως να αναφέρω, πως έχει κάνει και πολλές δωρεές σε ιδρύματα.

Αν λοιπόν το παιδί σας μια μέρα αναφωνήσει πως θέλει να γίνει διαδικτυακή διασημότητα, αρχικά να μην τρομάξετε! Τουλάχιστον τώρα θα ξέρε περί τίνος πρόκειται. Βέβαια, υπάρχουν πολλές τέτοιες μορφές, για παράδειγμα ο “Ninja” διάλεξε να γίνει επαγγελματίας παίχτης ηλεκτρονικών παιχνιδιών (gamer) και να βγαίνει και σε video όταν παίζει (streamer). Επί πρόσθετα, ένας λόγος από τη μεγάλη του επιτυχία ίσως να είναι και η όψη του, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, είναι σαν να είναι ο ίδιος ο χαρακτήρας του παιχνιδιού, μιας και βάφει συνεχώς τα μαλλιά του, άλλοτε μπλε, πράσινα, ροζ, ξανθά και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς.

Σίγουρα κάποιος θα πει, μα τι είναι όλα αυτά τέλος πάντων; Η αλήθεια όμως είναι πως τα νέα παιδιά έχουν και είχαν κάποια κινητή συσκευή από την κούνια, έτσι, εύκολα μάθανε να ζούνε και να θρέφονται από τα video games, από τα social media και από τις εφαρμογές. Ακόμα, εθίζονται τόσο πολύ με αυτά, μιας και η πραγματική ζωή είναι χειρότερη από έναν ιδεατό κόσμο.

_

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο site “Η Πόλη Ζει”