Social life #22, Νικόλας Σμυρνάκης

Ο Νικόλας Σμυρνάκης είναι συγγραφέας και δημιουργός της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί

Το επόμενο βιβλίο του θα φιλοξενεί τα πιο διαβασμένα αποφθέγματα του Aνθρώπου στο ΝηΣί και μια σειρά κειμένων με στρατηγικές για μια αριστουργηματική ζωή. Τη φιλοσοφία, τις ιδέες και τις μεθόδους που οδηγούν στην προσωπική, συναισθηματική, πνευματική ανάπτυξη και ολοκλήρωση, τη μόνη ουσιαστική επιτυχία.

[www.IslandofMan.me]

#1: Δώσε μου ένα URL που σε χαρακτηρίζει.
www.okosmosallazeiapoemasdensymfwneis?.com

#2: Αν μπορούσες να αγοράσεις ένα hashtag και να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, ποιο θα ήταν αυτό;
#monaxikohashtaganazitapareaxrisimopoihstetoseolatapostssas

Μετάφραση: Mοναχικό hashtag αναζητά παρέα. Χρησιμοποιήστε το σε όλα τα posts σας.

#3: Αν αύριο έκλεινε το facebook τι θα έκανες;
Θα έστελνα μήνυμα στον Ζούκερμπεργκ με το messenger να τον ρωτήσω τι ήπιε χθες το βράδυ. Έπειτα θα του πρότεινα να γίνω coach του. Η πρώτη συμβουλή που θα του έδινα θα ήταν: Άνοιξε ξανά το Facebook! Η δεύτερη θα ήταν: Κόψε το ποτό!

#4: Πιστεύεις στον έρωτα με το πρώτο add;
Ακόμα κι αν δε πίστευα θα ενοχλούνταν ο add-ο-ερωτευμένος από τη δίκη μου απιστία; Ο έρωτας είναι έρωτας. Το πώς θα προέλθει είναι λεπτομέρεια. Πιστεύω ακόμα και στον έρωτα με την πρώτη μάτια, το πρώτο άπλοουντ, το πρώτο λάικ, το πρώτο γεύμα, την πρώτη μυρωδιά, το πρώτο μπάνιο, το πρώτο σεξ, το πρώτο ποτό, την πρώτη γνωριμία με τη μέλλουσα πεθερά, την πρώτη αντιπάθεια, το πρώτο βιβλίο… Αλλά και στον έρωτα με το δεύτερο αντ, τη δεύτερη μάτια, το δεύτερο άπλοουντ, το δεύτερο λάικ…

#5: Ποια είναι η μονάδα μέτρησης των social δικτύων;
Το ζητούμενο στα σόσιαλ μίντια, όπως και στη ζωή είναι ένα: Αγάπη. Αυτό είναι το μοναδικό ανθρώπινο συναίσθημα. Όλα τα άλλα είναι παραλλαγές της αγάπης ή του αντίθετού της. Του φόβου μήπως δεν αγαπηθούμε.

#6: Γιατί δίνουμε περισσότερα like, παρά αγκαλιές;
Πρώτη απάντηση: Αλήθεια! Γιατί δίνετε περισσότερα λάικς παρά αγκαλιές; Θα σας μαλώσω 🙂

Δεύτερη απάντηση: Ευτυχώς που καταλάβατε ότι δίνετε περισσότερα λάικς από αγκαλιές. Φαντάζεστε να μην το είχατε καταλάβει; Πώς θα ξέρατε τώρα ότι πρέπει να δίνετε τόσες αγκαλιές όσα και λάικς; Τουλάχιστον.

#7: Πόσο ζηλεύεις τη virtual ευτυχία των άλλων;
Το βίρτουαλ δεν έχει διαφορά από το πραγματικό. Άσε που μπορεί αυτό που νομίζουμε πραγματικό, να είναι στην πραγματικότητα βίρτουαλ.
Νίο, Άι λαβ γιου!

Το μυαλό δεν καταλαβαίνει τη διαφορά ανάμεσα σε μια έντονη σκέψη, η οποία είναι ικανή να δημιουργήσει μια βίρτουαλ πραγματικότητα και αυτό που ονομάζουμε ζώσα πραγματικότητα. (Προϋπόθεση: Η σκέψη να είναι φορτισμένη με ένα έντονο συναίσθημα).

Φαντάσου το αγαπημένο σου φαγητό για ώρα και δες πως αντιδράει το σώμα σου, για να καταλάβεις τι εννοώ. Δε πιστεύω να σου έτρεξαν τα σάλια; Ούτε να ξέφυγα από το θέμα; Ξέφυγα; Ποια ήταν η ερώτηση είπαμε;

#8: Τα status σου έχουν συγκεκριμένο αποδέκτη ή εκφράζεις αβίαστα κάποια άποψη;
Έχουν αποδέκτες τους φίλους, τους συν-οραματιστές, τους συν-πρωτοπόρους τους συν-δημιουργούς του οράματος του Ανθρώπου στο ΝηΣί. Και τους εν δυνάμει φίλους, συν-οραματιστές, συν-πρωτοπόρους, συν-δημιουργούς του οράματος του Ανθρώπου στο ΝηΣί. Αλλά και όσους δεν έχουν ιδέα τι είναι ο Άνθρωπος στο ΝηΣί. Θα μπορούσα να είχα απαντήσει “όλους”, να τελειώνουμε και να βαρεθούμε ταυτόχρονα.

Απευθύνομαι σε όσους ονειρεύονται ή θέλουν μια ώθηση για να ονειρευτούν ξανά. Σκοπός μου είναι πρώτα να τους πείσω ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και έπειτα να τους βοηθήσω, με όσα μέσα διαθέτω, να τα κάνουν πραγματικότητα. Έπειτα να τους παρακινήσω να πείσουν άλλους ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και ο κύκλος συνεχίζεται μέχρι ο κόσμος να μετατραπεί σε έναν ουτοπικό Παράδεισο.

“Αλλάζοντας έναν, που θα αλλάξει μία, που θα αλλάξει έναν…, αλλάζεις τον κόσμο. Μην ξεχάσεις να ξεκινήσεις από το “ΕΓΩ”.
Άνθρωπος στο ΝηΣί

#9: Αν είχες τη δυνατότητα να γράψεις ένα μόνο αλγόριθμο, τι από τα δύο θα διάλεγες. Να αποτινάξεις όλη τη μελαγχολία των ανθρώπων που έχει δημιουργηθεί από τα κοινωνικά δίκτυα, ή να ερωτευτείς παράφορα;
Εύκολη απάντηση για κάποιον που έχει ήδη ερωτευτεί παράφορα και συνεχίζει να είναι ερωτευμένος: Να αποτινάξω την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να ελέγξει, άρα να αλλάξει τα συναισθήματά του. Αντίθετα μπορεί να αποφασίσει να είναι ευτυχισμένος όταν θέλει και όποτε θέλει κι όχι κατά λάθος, κατά τύχη και σπάνια. Η δημιουργία αυτού του αλγόριθμου είναι ένας από τους μεγαλύτερους στόχους μου.

#10: Έτος 2025, πώς φαντάζεσαι τα social media;
Σπέις τσάτινγκ με Άρη. Άντ γαλαξιακό φίλο στη Σελήνη. Θα πατάμε τη γιου αρ ελ διεύθυνση στους τατς γουόλ τοίχους σε επιλεγμένα σημεία της πόλης και θα εισερχόμαστε σε αναδυόμενο παράθυρο. Κατευθείαν θα βρισκόμαστε μέσα στο προφίλ του φίλου της επιλογής μας. Θα διαλέγουμε μια φωτογραφία του, παράδειγμα αυτή που έχει βγάλει στη Τζαμάικα στους καταρράκτες με τοποθεσία “Ocho Rios, Jamaica”, ο φίλος μας θα ζωντανεύει μέσα στη φωτογραφία του, θα βουτάμε μαζί του στους καταρράκτες ζώντας την πιο πραγματική βίρτουαλ ή την πιο βίρτουαλ πραγματική, πραγματικότητα της ζωής μας. Όχι γιατί ειναι πραγματική. Αλλά γιατί θα είναι φορτισμένη με πραγματικά συναισθήματα. Τι πιο πραγματικό;

Social Media Links:

_

Η πρώτη δημοσίευση έγινε το 2015 στο ΓΚΡΕΚΑ