Το πιο όμορφο εγκαταλελειμμένο

Παλιότερα, το οίκημα αυτό -όπως μας καλωσορίζει και η πινακίδα- ήταν λεβητοποιείο. Από τις φωτογραφίες μπορούμε να καταλάβουμε πως ήταν ένας βιομηχανικός οργανισμός που μόνο μικρός δεν μπορεί να θεωρηθεί. Πάνω από 30 δωμάτια και χώροι που σήμερα δείχνουν εγκαταλελειμμένα και αφημένα εδώ και αρκετά χρόνια. Βέβαια, μερικοί από αυτούς τους χώρους έχουν γίνει το καταφύγιο κάποιων περαστικών που κοιμήθηκαν εδώ για ένα βράδυ, ή ακόμα και η στέγη τους για πολλούς μήνες.

Εκεί που άλλοτε υπήρχαν ακριβά μηχανήματα για να διαμορφώνουν λαμαρίνες, σήμερα υπάρχουν μπάζα και σκουπίδια, σπασμένα παιχνίδια, διαλυμένα έπιπλα, ξεχαρβαλωμένα καδρόνια. Ένα κτήριο που, όπως λέει και η φωτογραφία, μετράει 120 χρόνια ζωής.

Πέρα όμως από την εγκατάλειψη, το πρώην κτήριο λεβητοποιίας μοιάζει να είναι ένας πολυχώρος που ενδείκνυται για φωτογραφίσεις, για video clip και για ό,τι άλλο φανταστεί κάποιος! Το κάθε δωμάτιο έχει και το δικό του ενδιαφέρον και ο κάθε τοίχος ένα ξεχωριστό φόντο. Μια αχανής έκταση που μέσα από τα σκουπίδια και τη βρωμιά αναδύεται κάτι ξεχωριστό.

_

Η πρώτη δημοσίευση έγινε για λογαριασμό του ΓΚΡΕΚΑ.