Social life #14, Katerine Duska

Γεννήθηκα στο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς.. Ήρθαμε στην Ελλάδα όταν ήμουν 16.. Ξεκίνησα να σπουδάζω στη Νομική Αθηνών  μέχρι που έκανα στροφή στη μουσική.. Έχω κάκιστη σχέση με την τεχνολογία σε αστείο βαθμό για ένα άτομο της γενιάς μου (πρωτοέβαλα υπολογιστή σπίτι μου στα 19 μου!) και  με τα social media έχω μια σχέση “προσπάθειας”. Μένω μόνιμα Αθήνα, Παγκράτι (το αγαπώ). Αγαπώ επίσης πολύ το φαγητό (θα έλεγα πως είναι ίσως η μοναδική ψυχολογική εξάρτηση που έχω -δε πίνω, δε καπνίζω). Λατρεύω τον κινηματογράφο όσο και τη μουσική. Ασχολούμαι αποκλειστικά με τη μουσική εδώ τα τελευταία χρόνια και ετοιμάζω τον πρώτο μου δίσκο αυτό το διάστημα. (Hope that’s enough!)

#1: Δως μου ένα URL που σε χαρακτηρίζει.
Μάλλον δεν το έχω ανακαλύψει ακόμη για να μην μπορώ να απαντήσω εύκολα…  Μπορώ όμως να πω με σιγουριά ότι το δημοφιλέστερο στην καθημερινή μου επισκεψιμότητα είναι το Youtube (!) Επίσης ομολογώ πως τελευταία κάνω πολύ συχνή χρήση του Skype , ενώ ήμουν επί χρόνια ιδεολογικά κατά.

#2: Αν μπορούσες να αγοράσεις ένα hashtag και να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, ποιο θα ήταν αυτό;
Αν είχα τέτοια εξουσία πάνω στο instagram, μάλλον θα καταργούσα τα hashtags. Τα χρησιμοποιώ ελάχιστα και με προσπάθεια.  Προτιμώ μία φωτογραφία να μιλά από μόνη της.

#3: Αν αύριο έκλεινε το facebook τι θα έκανες;
Προσωπικά θα ζούσα άνετα χωρίς social media και παρόλο που τα βρίσκω διασκεδαστικά, θεωρώ πως χωρίς τη συνοδεία τους οι στιγμές μας είναι ουσιαστικότερες. Πάντως αναγνωρίζω πως για επαγγελματικούς λόγους,  εξυπηρετούν πολύ.

#4:  Πιστεύεις στον έρωτα με το πρώτο add;
I wish! Σίγουρα δεν πιστεύω στον έρωτα με το πρώτο poke! (με κανένα poke for that matter)

#5: Ποια είναι η μονάδα μέτρησης των social δικτύων;
Huh?!..  Δεν έχω ιδέα αλλά φαντάζομαι πως  θα συμβολιζόταν με κάποιο emoticon!

#6: Γιατί δίνουμε περισσότερα like, παρά αγκαλιές;
Γιατί οτιδήποτε απρόσωπο είναι πιο εύκολο και δυστυχώς αυτό αρχίζει να διαμορφώνει μια ολόκληρη γενιά.

#7: Πόσο ζηλεύεις τη virtual ευτυχία των άλλων;
Καθόλου . Ίσα- ίσα μου προκαλεί θλίψη. Όσο περισσότερο προβάλλεται, τόσο λιγότερο αντιπροσωπευτική είναι. 

#8: Τα status σου έχουν συγκεκριμένο αποδέκτη ή εκφράζεις αβίαστα κάποια άποψη;
Δεν τα πάω πολύ καλά με το “public  speaking”, δεν εκφράζομαι σχεδόν ποτέ μέσω status γι αυτό εξάλλου δεν έχω και λογαριασμό στο Τwitter!

#9:Αν είχες την δυνατότητα να γράψεις ένα μόνο αλγόριθμο, τι από τα δύο θα διάλεγες. Να αποτινάξεις όλη τη μελαγχολία των ανθρώπων που έχει δημιουργηθεί από τα social networks, ή να ερωτευτείς παράφορα;
Αν αυτό που με ρωτάς είναι αν θα έβαζα την προσωπική μου ευτυχία πάνω από τη συλλογική, θέλω πολύ να πιστέψω πως θα διάλεγα την δεύτερη. Σίγουρα, ως αθεράπευτα ρομαντική, με εκφράζουν και τα δύο σενάρια πολύ.

#10:Έτος 2025, πως φαντάζεσαι τα social media;
Με απόλυτη ειλικρίνεια, υπάρχουν στιγμές που με τρομάζει  πολύ η σκέψη αυτή  καθώς  φαντάζομαι  την cyber επικοινωνία να υπερισχύει της φυσικής και  να αποτελεί  όλο και πιο πολύ κανόνα στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση.

_

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο ΓΚΡΕΚΑ