Social life #21, Xenia Ghali

Γεννήθηκα στην Γαλλία, μεγάλωσα Αθήνα, η μητέρα μου είναι Ελληνίδα ενώ ο πατέρας μου είναι από την Αίγυπτο και είμαστε οικογενειακός Αμερικάνοι υπήκοοι! Ξεκίνησα κλασσικό πιάνο και φλάουτο στα 5 και στην εφηβεία μου κιθάρα και νταμπς καθώς ήμουν σε ένα ροκ συγκρότημα οπού έγραφα την μουσική που παίζαμε. Μετά το σχολείο, σπούδασα μουσική σύνθεση και παραγωγή στην Αγγλία. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου ξεκίνησα το DJing με πικάπ και βινύλια και ξεκίνησα να παίζω σε club όπως το Ministry of Sound στο Λονδίνο. Συνέχισα τις σπουδές μου πάνω στην μουσική σύνθεση και παραγωγή στο Master’s program του New York University στην Αμερική. Στην Αμερική ξεκίνησα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ως συνθέτης, παραγωγός και DJ καθώς υπέγραψα στην δισκογραφική εταιρία του Pitbull, την Mr 305. Ήδη κυκλοφόρησα 2 singles στην Αμερική, το πιο πρόσφατο σε συνεργασία με τον Wyclef Jean απο τους Fugees. Τώρα είμαι μεταξύ Νέας Υόρκης και Αθήνας με βάση την δουλειά που έχω!

#1: Δως μου ένα URL που σε χαρακτηρίζει.
Θα ήθελα τόσο πολύ να πω κάτι cool εδώ αλλά η αλήθεια είναι πως λιώνω στο soundonsound.com

#2: Αν μπορούσες να αγοράσεις ένα hashtag και να το χρησιμοποιείς μόνο εσύ, ποιο θα ήταν αυτό;
#boombitches

#3: Αν αύριο έκλεινε το facebook τι θα έκανες;
Πλέων έτσι όπως έχει εξελιχθεί ο τρόπος ζωής μας θα στεναχωριόμουν γιατί θα έχανα ένα πολύ σημαντικό μέσω επικοινωνίας με την οικογένεια και τους φίλους μου που είναι μακριά.

#4: Πιστεύεις στον έρωτα με το πρώτο add;
Why not? Ποτέ δεν ξέρεις! Εγώ βέβαια προτιμώ το να γνωρίσω και να ζήσω τον άλλο.

#5: Ποια είναι η μονάδα μέτρησης των social δικτύων;
Πόσες selfies έχει το προφίλ, like και followers.

#6: Γιατί δίνουμε περισσότερα like, παρά αγκαλιές;
Τα like είναι ένα πάτημα ενός κουμπιού που μπορεί κανείς με ευκολία να κάνει σε εκατοντάδες posts μέσα σε λίγα λεπτά. Για να καταφέρεις να δώσεις τις αντίστοιχες σε αριθμό αγκαλιές, θέλει πολύ τρέξιμο στους δρόμους και λογικά να αποφύγεις πολλές σφαλιάρες από άκυρους.

#7: Πόσο ζηλεύεις τη virtual ευτυχία των άλλων;
Χαίρομαι με την viral ευτυχία των άλλων, ιδικά όταν ανεβάζουν φωτογραφίες που με κάνουν να νοσταλγώ παρόμοιες δικές μου εμπειρίες.

#8: Τα status σου έχουν συγκεκριμένο αποδέκτη ή εκφράζεις αβίαστα κάποια άποψη;
Τα status μου είναι γενικά λίγο άκυρα, γράφω αυτό που σκέφτομαι εκείνη την στιγμή. Τις περισσότερες φόρες όμως έχουν σχέση με την μουσική.

#9: Αν είχες την δυνατότητα να γράψεις ένα μόνο αλγόριθμο, τι από τα δύο θα διάλεγες. Να αποτινάξεις όλη τη μελαγχολία των ανθρώπων που έχει δημιουργηθεί από τα κοινωνικά δίκτυα, ή να ερωτευτείς παράφορα;
Με στεναχωρεί το γεγονός ότι τα κοινωνικά δίκτυα προκαλούν μελαγχολία. Σίγουρα το πρώτο. Θέλω να πιστεύω πως ο έρωτας δεν χρειάζεται αλγόριθμο!

#10: Έτος 2025, πως φαντάζεσαι τα social media;
Με 3D hashtag. Γενικά για κάποιο λόγο φαντάζομαι όλα τα social media σε 3D! Επίσης να δημιουργούνται αυτόματα τα status με βάση τις φωτογραφίες που ανεβάζεις ή τα check in που κάνεις.

_

Social Media Links:
www.xeniaghali.com
www.facebook.com/xghali
www.twitter.com/xghali
www.instagram.com/xeniaghali

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο ΓΚΡΕΚΑ