Τα βιβλία που διάβασα το 2013

Σίγουρα δεν ήταν από τις πιο αναγνωστικές μου χρονιές το 2013. Ο λόγος απλός, στρατιωτική θητεία. Αφού τους 8 και κάτι πρώτους μήνες του έτους τους έφαγα στην Ορεστιάδα. Παρ’ όλα αυτά, σε εν ώρα υπηρεσίας, στον ελεύθερο χρόνο και στα “υπερατλαντικά” ταξίδια που έκανα για να φτάσω στην άλλη άκρη της Ελλάδας διάβαζα!

Υπήρξαν δύο χρονικές περιόδοι που έκανα να γυρίσω σπίτι πάνω από 2 μήνες, έτσι πήρα μαζί μου αρκετά βιβλία, μη τύχω και ξεμείνω, και τελικά δικαιώθηκα. Οι συνθήκες του στρατού δεν ήταν οι καλύτερες μιας και η θερμοκρασία εκεί πάνω έφτασε τους -8. Οπότε έπρεπε να βρω ένα μέσω να με θεραπεύει από την παγωνιά· και αυτό ήταν το βιβλίο!

Δεν άργησα να γράψω στην αναζήτηση του κινητού μου «Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας». Γράφτηκα αμέσως και από εκεί δανείστηκα 2-3 βιβλία. Μια μικρή όαση σε ένα κατά τα άλλα μέρος με δεκάδες καφετέριες, internet café και στεγνοκαθαριστήρια. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε η παρακάτω λίστα!

Με μια λέξη ξεχωρίζω την δυνατή γραφή του Κάφκα, φυσικά τον αγαπημένο μου όλων Καζαντζάκη, και τέλος το βιβλίο που μου δάνεισε μια φίλη για να περνάω τις δύσκολες ώρες εκεί πάνω, το Χαμογέλα ρε!