Στο νησί των ονείρων

Το πεζονήσι των Ονείρων βρίσκεται ελάχιστα μακριά από το λιμάνι της Ερέτριας. Είναι ένα νησάκι που καταλαμβάνει 66 στρέμματα γης και εδώ και εννιά χρόνια παραμένει αναξιοποίητο, παρατημένο και αφημένο στις ορέξεις του καιρού, αλλά και των περαστικών που θέλουν να σπάσουν και να βανδαλίσουν.

Στα καλά χρόνια, το Νησί των Ονείρων ήταν τουριστικό θέρετρο που μάζευε κόσμο από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας. Είχε 52 δωμάτια, 46 μπανγκαλόου, ξωκλήσι, απέραντες εκτάσεις πράσινου και θάλασσας, mini bar, γήπεδο βόλεϊ, τραπέζι μπιλιάρδου, πινγκ πονγκ, μεγάλο parking και όλα τα λούσα για να θεωρηθεί μαγευτικός προορισμός. Τώρα αν περάσεις μια βόλτα το μόνο που θα βρεις είναι σπασμένα τζάμια, βαμμένους τοίχους με σπρέι, σωρό από σκουπίδια και φυλακισμένα σκυλιά. Το μόνο ίσως που δεν άλλαξε είναι η υπέροχη θέα.

Συνομιλώντας με ντόπιους, καταλαβαίνεις πως το Νησί των Ονείρων ρημάχτηκε από την οικονομική κρίση. Παλιά πηγαίνανε συνέχεια για να παίξουν, για να περπατήσουν, για να δουν το ηλιοβασίλεμα, τώρα το μόνο που έχει απομείνει είναι συντρίμμια και διαλυμένες πινακίδες, που θυμίζουν στους κατοίκους πως παλιά ήταν ο αγαπημένος τους προορισμός. Τέλος, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ενδιαφερθεί για το χώρο, από Έλληνες επενδυτές μέχρι και ξένοι, κανείς όμως δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα εμπόδια της γραφειοκρατίας.

_

Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο ΓΚΡΕΚΑ.