Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου

Αυτοδημιουργούμαι, αυτοϋψώνομαι, αυτοεπαινούμαι, αυτοτιμωρούμαι, αυτοερεθίζομαι, αυτοακυρώνομαι, αυτοορίζομαι, αυτοπροσδιορίζομαι, αυτοφωτογραφίζομαι, αυτοδιαφημίζομαι, αυτοδυσφημίζομαι, αυτοεκλέγομαι, αυτοκαταστρέφομαι, αυτοκτονώ, όλα στον αυτόματο. Παίρνω τηλέφωνο τον εαυτό μου και δεν το σηκώνω. Ξαναπαίρνω και του κάνω αναπάντητη. Έχω το πιο ακριβό κινητό, αλλά δεν έχω κάρτα. Ξανακαλώ, αυτή τη φορά αργώ, αλλά το σηκώνω.

Δε θα κράξω ούτε την κοινωνία, ούτε τους ανθρώπους. Δε φταίνε αυτοί για το χάλι μου. Εγώ φταίω. Έχω γύρω μου του κόσμου τα χρώματα και γράφω με άσπρο και μαύρο. Έχω δίπλα μου του κόσμου τα συναισθήματα και νιώθω μοναξιά. Έχω μέσα μου του κόσμου τις επιλογές και νιώθω διψασμένος. Στα αλήθεια, ξέρω προς τα πού να βαδίσω, αλλά τελικά πάω από λάθος δρόμο. Λέω πως ξέρω για εμένα, αλλά τελικά δεν έχω κανένα.

Η γραμμή πέφτει. Μια ανυπότακτη σιγή ακούγεται. Ούτε καν η αναπνοή μου. Ούτε η καρδιά μου ακούγεται. Αφήνω τα χέρια μου να πέσουν στο κενό, το κενό με ρωτάει αν θέλω καφέ, τόσο πολύ με ξέρει. Στο βάθος μια φωτιά. Τα μάτια μου δημιούργησαν την αυτανάφλεξη. Τα μάτια, λένε, πως δεν κάνουν ποτέ λάθος, μα, εγώ τα κλείνω συνέχεια. Μέσα στη μαυρίλα όμως βλέπω ένα δρόμο. Δεν έχει ούτε πινακίδες, ούτε φανάρια, ούτε διόδια. Είναι απλά ο δρόμος που μου λέει να συνεχίσω, και ας είναι κάποιες φορές λάθος.

_

«Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου ή βγες ξανά στον δρόμο της φωτιάς» είναι στίχος από το τραγούδι «Ηλεκτρικός Θησέας», τα λόγια τα είχε γράψει ο Δημήτρης Βάρος.
Η πρώτη δημοσίευση έγινε στο site “Η Πόλη Ζει”