Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια

Μία φράση που χρειάζεται για εμένα να συμπεριλάβουμε στην καθημερινότητά μας. Ένα περισσότερο αυτή τη χρονική στιγμή που μιλάμε, μιας και τα πάντα γύρω μας τρέχουν ανεξέλεγκτα και με μεγάλη ταχύτητα. Ακολουθεί μία λίστα με μερικά βήματα που βοήθησαν εμένα να οργανώσω τη σκέψη μου και να βρίσκομαι κοντά στους στόχους μου.

  1. Ό,τι σε βαραίνει πέτα το. Χωρίς δεύτερη σκέψη, η δεύτερη σκέψη θα σε κουράσει περισσότερο, και όταν κουράζεσαι περισσότερο έχεις αρνητική διάθεση.
  2. Αν ασχολείσαι με λίγα και αυτά τα λίγα είναι αυτά που πραγματικά σε ενδιαφέρουν δεν αναλώνεσαι, κατά συνέπεια μένεις focus στα θέλω σου.
  3. Περπάτα, τρέξε, κάνε ποδήλατο. Αθλήσου, έτσι ώστε να δέσουν τα παραπάνω δύο και να είσαι ευδιάθετος. Θα βρεις γαλήνη, το έχεις ανάγκη στην εποχή του στρες.
  4. Όταν δουλεύεις να είσαι εκεί. Οι έξυπνοι άνθρωποι δουλεύουν λίγο. Παραμέρισε το κινητό, τις μαύρες σκέψεις (αν ακόμα έχεις) και μείνε προσηλωμένος στο έργο σου. Δε χρειάζεται κόπο ή χρόνο, τρόπο θέλει.
  5. Όταν έχεις χρόνο, για παράδειγμα, όταν είσαι στο αμάξι, όταν είσαι στα ΜΜΜ, όταν περιμένεις το ραντεβού σου, μπορείς να ακούς ομιλίες, podcasts, σεμινάρια και οτιδήποτε άλλο. Ο χρόνος εκείνος αντί να σε κουράσει, θα σε αναπτύξει.
  6. Φλόγα. Καλά όλα αυτά, αλλά αν δεν έχεις φλόγα και να καίγεσαι κάθε μέρα για το όνειρό σου, τότε μπορείς απλά να τα παρατήσεις.
  7. Αν ασχολείσαι με τα παρακλάδια του ονείρου σου, γίνεται πιο όμορφο το δέντρο. Π.χ αν θες να γράψεις ένα βιβλίο μπορείς να ασχοληθείς με τη αρθρογραφία ή με το να γράψεις κάποιον στίχο. Γεμίζεις το υπόβαθρό σου με αυτόν τον τρόπο και παράλληλα ανοίγεις τους κύκλους σου.
  8. Οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου έχουν να σου προσφέρουν απλόχερα και (συνήθως) δωρεάν τη γνώμη τους. Απλά ρώτα τους για τα πλάνα και τα project που έχεις στα σκαριά.
  9. Οι αρνητικοί άνθρωποι. Είναι κάτι που δε χρειάζεσαι. Μίλα και σε αυτούς, προσπάθησε να τους αλλάξεις· αν πετύχει καλώς, αν όχι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
  10. Βρες έναν δικό σου τρόπο για ηρεμία, τάξη ασφάλεια, είμαι σίγουρος πως μπορείς. Όλα τα μπορείς.

    _Cover: Tasha Levytska