Όνειρα στα σύννεφα

«Ποιους σταθμούς ακούς;» είπε το κορίτσι.
«Δεν ακούω σταθμούς, όταν είμαι στο αμάξι ακούω ομιλίες TED, είπε το αγόρι».
«Όταν θες να ακούσεις μουσική, τι βάζεις;» και τον χάιδεψε απαλά στο δεξί πόδι.
«Θα βάλω το Κασετόφωνο, το ξέρεις;» και ανταπέδωσε με ένα χάδι στο λαιμό, εκεί που είχε καταλάβει πως της άρεσε.
«Ναι, το ξέρω. Είναι ένα site που δημιουργεί κασέτες ανάλογα με την περίσταση και με τη διάθεσή, σωστά;»
«Ναι, σωστά, κι εγώ έτσι κάνω, ανάλογα τη διάθεσή μου επιλέγω και διαφορετική λίστα».

Την άλλη μέρα το κορίτσι επέστρεψε στο Λονδίνο. Εκείνος έμενε Αθήνα. Μπορεί η απόσταση που τους χώριζε να ήταν 3218 χλμ., αλλά η καρδιά τους χτύπαγε σαν να ήταν δίπλα. Πολλές φορές οι άνθρωποι βρίσκονται απέναντι, αλλά στην πραγματικότητα είναι τόσο μακριά· κι άλλες φορές απέχουν χιλιόμετρα, αλλά αισθάνονται το ίδιο.

Ύστερα από λίγες μέρες είχαν πιάσει την κουβέντα. Στο Instagram. Εικονικά μεν, νιώθοντας ο ένας τον άλλο δε. Κάποια στιγμή η κοπέλα τράβηξε ένα στιγμιότυπο οθόνης στο κινητό της για να δείξει κάτι στο αγόρι. Εκείνος πρόσεξε πως στη δεξιά καρτέλα το κορίτσι είχε ανοιχτό το Κασετόφωνο. Τότε του ήρθε στο μυαλό η ερώτηση της κοπέλας περί μουσικής – αποσκοπούσε στο να τον γνωρίσει καλύτερα. Έτσι, πληκτρολόγησε το site και προσπάθησε να μαντέψει ποια κασέτα ακούει το κορίτσι. Επίπεδο δυσκολίας: τεράστιο, αφενός γιατί δεν την ήξερε τόσο καλά και αφετέρου υπάρχουν εκατοντάδες επιλογές.

«Βάζω στοίχημα πως αυτή τη στιγμή που μιλάμε ακούς την κασέτα “Όνειρα”», είπε εντελώς ξαφνικά και ενώ συζητάγανε για ένα τελείως άσχετο ζήτημα.
«Λυπάμαι, αλλά δεν το βρήκες» εκείνη κατάλαβε αμέσως πως είχε προσέξει τη λεπτομέρεια στο στιγμιότυπο, άλλωστε το είχε κάνει επίτηδες.
«Θέλω να μαντέψω όμως και εγώ, μήπως ακούς την κασέτα “Στα Σύννεφα”»;
«Δυστυχώς, ούτε εσύ το βρήκες».

Μετά από λίγες μέρες το αγόρι πρότεινε στην κοπέλα να καταχωρήσει στον χάρτη, πως το μαγαζί που δουλεύει παίζει μουσική από το Κασετόφωνο. Έτσι κι έκανε, το κορίτσι καρφίτσωσε στο χάρτη του Λονδίνου πως παίζουν λίστες και τραγούδια από το kasetophono.com. Με αυτόν τον τρόπο το αγόρι αποσκοπούσε στο να της κάνει έκπληξη, μιας και ακόμα δεν του είχε πει που ακριβώς δουλεύει.

Την άλλη μέρα εκείνος ταξίδεψε μέχρι την Αγγλία για να την συναντήσει. Όταν η κοπέλα τον είδε μπροστά της ξαφνιάστηκε τόσο πολύ που άρχισε να τρέμει, αφού συνήρθε, κατάφερε να βγάλει την ποδιά της και έτρεξε να τον αγκαλιάσει. Εκείνη τη στιγμή από πίσω έπαιζε κάποια λίστα από το Κασετόφωνο, αλλά τα δυο παιδιά δεν άκουγαν κάτι άλλο παρά μόνο τις καρδιές τους, που χτυπούσανε τόσο δυνατά σαν καμπάνες. Σαν καμπάνες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

_

Μια ιστορία εμπνευσμένη από το Κασετόφωνο.